Houten tuinmeubels onderhouden

De koude maanden zijn weer in de aantocht en dat betekent vaak veel regen en koude dagen. Uw houten tuinmeubels hebben dan onderhoud nodig om hier ook volgend jaar weer van te kunnen genieten. Hieronder geven wij een aantal tips waarmee uw tuinmeubels zo lang mogelijk mooi blijven. 

Tuin1. Schoonmaken van houten tuinmeubels

Mooie houten tuinmeubels? Dat betekent regelmatig schoonmaken en reinigen van de tuinmeubels. Doe dit niet met een hogedrukspuit, maar met een borstel, zeep (houtreiniger) en water. Voor nieuwe houten tuinmeubels gebruik een zachte borstel; hierdoor beschadigt u de waslaag niet. Laat het hout na het boenen 24 uur drogen. 

2. Behandel met tuinmeubelolie

Nadat u de tuinmeubels heeft schoongemaakt en laten drogen, behandel het met tuinmeubelolie. Hierdoor komt een extra beschermlaag over het hout waardoor het minder snel beschadigd. Laat het ongeveer 15 minuten inwerken en neem het hout daarna met een droge doek af. 

3. Verweerd hout

Bij verweerd hout is het verstandig om met een harde borstel, water en zeep het weer eruit probeert te schrobben. Gebruik zo nodig schuurpapier om erge weerplekken eraf te krijgen. Behandel deze plekken daarna wel weer met tuinmeubelolie. 

Boomhouten meubel4. Hout kleur behouden

Wilt u de mooie kleur van het hout behouden? Ten eerste moet u dan het hout goed blijven onderhouden zoals in punt 1 en 2 is omschreven. Wilt u toch af van de grijze gloed over het hout? Behandel het hout dan met de hardhout kleurhersteller/ontgrijzer. 

Bestel hardhout ontgrijzer

5. Winter? Zet tuinmeubels binnen

In de winter is het verstandig om houten tuinmeubels binnen te zetten. Hierdoor krijgt het hout geen weeraanslag. Heeft u geen ruimte om uw tuinmeubelen binnen te zetten? Doe er dan een waterdichte zeil of doek overheen. Zo wordt het hout toch beschermd tegen water, UV-straling en vuil. De meubelen onder het zeil moeten wel kunnen ventileren om schimmel/weer tegen te gaan. 

6. Houten tuinmeubels bestellen

Zijn uw houten tuinmeubels toch aan vervanging toe? Bestel dan bij Houtindetuin:

Voor meer informatie over onze tuinmeubelen neem contact met ons op.