Paalhouders..

Door het gebruik van een paalhouder zorgt u voor een stevige bevestiging van uw houten paal of palen in de grond. Daarnaast biedt de paalhouder extra bescherming tegen de aantasting van uw hout. Deze houtaantasting wordt voorkomen doordat de houten paal niet ín de grond staat. Daardoor komt de paal niet in aanraking met de elementen die zich in de grond bevinden, waaronder water.

De paalhouder kan voor vele doeleinden gebruikt worden. U kunt de paalhouder simpelweg in de grond plaatsen, maar u kunt er ook voor kiezen om deze in een betonnen ondergrond of tegel te plaatsen. De paalhouder is dan ook geschikt voor diverse grondsoorten.

Verschillende soorten paalhouders

Bij Hout in de Tuin verkopen we naast paalhouders ook pergolahouders. Beiden zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar. U kunt dan denken aan:

 • U-vormige paalhouder
 • L-vormige paalhouder
 • H-vormige paalhouder
 • Verstelbare paalhouder
 • Grondanker
 • Storm- of instortanker
 • Paalhouder met pen (voor in beton)
 • Naast deze diverse soorten moet er ook onderscheid gemaakt worden tussen paalhouders op een plaat/vlakke voet en paalhouders met een punt.

  Paalhouders met een punt

  Bij paalhouders met een punt kunt u de ondergrond perfect gelijk zetten. Ze zijn heel geschikt om in een ‘zachtere’ grond te plaatsen. Dit kan een zanderige grond zijn of aarde in uw tuin. Ook bij schuttingen zijn paalhouders met een punt handig in het gebruik.

  Paalhouders met een vlakke voet

  Met stalen of ijzeren paalhouders met een vlakke voet kunt u houten palen stevig verankeren op harde ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan een terras met betonnen tegels. Maar ook een houten ondergrond, zoals een flonder, is hier geschikt voor.

  Meer over Hout in de Tuin

  Met de paalhouders en pergoladragers van Hout in de Tuin geniet u langer van het resultaat van ieder project. Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

  U-anker verzinkt, 9.1cm , dikte 5mm ( zwaar)

  U - Anker (zwaar)

  4 varianten
  Bekijken vanaf € 4,25
  L - vorm paalhouder voor in beton

  L-paalhouder voor in beton

  1 variant
  Bekijken vanaf € 3,50
  Grondanker set 45x45x500mm

  Grondanker voor in beton

  2 varianten
  Bekijken vanaf € 9,95
  H anker 7cm

  H - Ankers

  5 varianten
  Bekijken vanaf € 9,95
  Paalhouder met punt 9x9cm gegalvaniseerd

  Paalhouder met punt

  6 varianten
  Bekijken vanaf € 4,-
  Paalhouder 9.1x9.1 op plaat

  Paalhouder op plaat

  5 varianten
  Bekijken vanaf € 4,50